Danas je na području Kučinski gaj održana šesta u nizu akcija pošumljavanja u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane „Boranka“. Akcija je započeta u 10 sati, a prvo stablo posadio je premijer Andrej Plenković. Uz njega su još i bili župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, saborski zastupnici Ante Sanader i Ante Bačić, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević te ministar uprave Lovro Kuščević.

Na akciji su sudjelovali izviđači iz Solina, predstavnici Grada Solina, izviđači Splita i Hvara, učenici Građevinsko grafičko obrtničke škole iz Splita, učenici OŠ don Lovre Katića , OŠ kraljice Jelene, OŠ kralja Zvonimira i OŠ Vjekoslava Paraća iz Solina. Na akciji će im se pridružiti i mještani Kučina i Mravinaca, mjesnih odbora u sastavu Grada Solina, na čijem su području lanjski požari uzrokovali velike štete.

– Plan pošumljavanja je odlična prilika da naši vatrogasci objasne mladima kako raditi prevenciju od požara. Vjerujem da su ovo jako lijepe inicijative koje će kroz neko vrijeme ponovno omogućiti pošumljavanje ovog opožarenog područja, rekao je premijer Plenković.

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević otkrio je kako će se u današnjoj akciji posaditi oko tisuću stabala.

– Nešto je najljepše što imamo priliku sudjelovati u ovoj akciji pošumljavanja. Koliko je god važna priprema za protupožarnu sezonu, toliko je važna i prevencija od požara. Kada je ovoliko djece uključeno u akciju to ima poseban pečat i vjerujem da ćemo za nekoliko godina ovdje imati zazelenjeno područje. Danas će se posaditi oko tisuću sadnica, a ovo je samo prvi korak na području Grada Solina i mjesnih odbora Kučine i Mravince kako bi cijelo ovo područje koje je poharao požar doveli u stanje da bude potpuno ozelenjeno i da nikad više ne dođemo u takvu situaciju, izjavio je Ninčević.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime