Akcijom inspektora sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu u BiH prekinut koncert za vrijeme kojeg su prekršene sve mjere koje su predviđene za suzbijanje širenja koronavirusa. Klubu u kojem je zatečeno okvirno 500 osoba izdana je zabrana rada, piše Klix.

Kao što je poznato, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je održan koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, na kojem je bio veliki broj posjetitelja.

Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i socijalne distance.

Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesavjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog stožera.

“Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i socijalne distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdana zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen”, kazao je Mehanović za Klix.ba.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime