Preko sto vatrogasca sudjelovalo na hodočašću iz Sinja i Solina: Povijesnim stazama do Dugopolja

- Želimo promovirati stazu i kao rekreativno-poučnu jer je puna zanimljivih sadržaja. Tu se nalazi stara rimska cesta, francuske ceste, puno je prirodnih ljepota - rekao nam je fra Bože

Brojni vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije danas su sudjelovali na vatrogasnom hodočašću. Jedna grupa uputila se iz Solina, druga iz Sinja, a svi se našli kod crkve sv. Mihovila u Dugopolju.


O svemu smo porazgovarali s jednim od organizatora hodočašća, fra Božom Vuletom.

– Radi se o drugom hodočašću subotnje devetnice Velikoj Gospi. Devetnica je u službi promidžbe staze Gospi Sinjskoj. Međutim želimo promovirati stazu i kao rekreativno-poučnu jer je puna zanimljivih sadržaja. Tu se nalazi stara rimska cesta, francuske ceste, puno je prirodnih ljepota. Sinjska krajina je puna voda, prirodnih izvora. Intencija je također da stazu koriste turisti.

Smatram da moramo priznati da je kultura njegovanja tjelesnog zdravlja kod nas niska, a ne kaže se uzalud “u zdravom tijelu zdrav duh” – govori nam fra Bože.

Na hodočašću su sudjelovala brojna vatrogasna društva iz Splitsko-dalmatinske županije, njih preko 100 iz raznih DVD-ova i JVP-ova.

– Jedni su krenuli iz Solina, s kojima sam išao i ja. Drugi su krenuli iz Sinja, iz svetišta Gospe Sinjske i s njima je išao fra Domagoj Runje. Susreli smo se u Dugopolju u crkvi sv. Mihovila gdje je služena misa. Nakon toga upriličeni su ručak i druženje u vatrogasnom domu u Dugopolju gdje su nas domaćini ugostili. Ovom prigodom se zahvaljujemo Anđelku Bosančiću iz DVD-a i načelniku Perici Bosančiću.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime