Pritom treba spomenuti da virus nije ušao u školu, nego su se djelatnici zarazili pa je to bila odluka škole da se prijeđe na model B ili C.

Zaraženih prosvjetnih djelatnika je 38, a u samoizolaciji ih je 149. Pozitivno je i 282 djece do 18 godina, dok ih je u samoizolaciji 2111.

Nikica Mihaljević, predsjednik Udruge ravnatelja osnovnih škola, rekao je u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku da ga ovi podaci svakako pomalo zabrinjavaju.

– Iako ne bih rekao možda da sam iznenađen s obzirom na to da prateći situaciju u zadnje vrijeme u Hrvatskoj imamo popriličan broj zaraženih, rekao je Mihaljević, koji je također ravnatelj OŠ dr. Ante Starčević u zagrebačkoj Dubravi.

Čestitao je svim ravnateljima na organizaciji i pripremi nove školske godine jer, kako je rekao, iz vlastitog primjera zna jako dobro što su prolazili.

– Nama su majstori, recimo, otišli iz škole u petak. Mi smo jučer popodne zadnje namještali školu, rekao je Mihaljević, dodavši da se to događalo u brojnim školama.

Procijenio je da je današnji dan prošao jako dobro, što je, smatra, posljedica priprema.

Jesu li se učenici držali pravila, jesu li se ljubili i grlili?

– Rekao bih da je situacija sigurno bila bolja nego što je izvan škole situacija koju vidim svakodnevno na svakom koraku. Naravno, prvi dan je škole, emocije su tu, i nemoguće je bilo, pogotovo kod manjih učenika, sakriti emocije, a i kod većih učenika. Pazite, ne zaboravite, oni su od ožujka izvan škole, istaknuo je Mihaljević za HRT.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime