Podijelite

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović novinarima je upravo rekla kako se nije s Plenkovićem čula telefonom jer razgovor iz inozemstva ne bi bio sigurnosno dovoljno zaštićen te da će o Aferi Hotmail razgovarati s njim najvjerojatnije u ponedjeljak, piše Index.

Kaže i kako je sinoć dobila izvješće SOA-e te da će se sada sastati s ravnateljem SOA-e i razgovarati s njim.

Osudila je dopisivanje Martine Dalić preko privatnog maila kazavši kako se bitne stvari ne dogovaraju preko mailova čiji serveri nisu u Hrvatskoj i ne mogu se adekvatno zaštititi. Dodala je i kako bi ona vratila novac da je na mjestu savjetnika.

– Nismo se čuli telefonom. Upravo zbog ove situacije da su procurili ti mailovi, očito je da oni nisu došli s računa gospođe Dalić već ih je netko dao. Telefonski razgovor ne bi bio sigurnosno zaštićen, zbog toga sam tražila osobni sastanak. Vjerojatno ćemo se naći u ponedjeljak. Zatražila sam i detaljno izvješće SOA-e. Dobila sam ga sinoć, sada kod mene dolazi Markić da me usmeno izvijesti o svim elementima slučaja i ulozi SOA-e u svemu tome. – rekla je Grabar Kitarović.

– Treba istražiti autentičnost sadržaja, to rade državne institucije. Nitko ne smije raditi politički ni javni pritisak. Svatko od nas je politički odgovaran, ali ja nemam dovoljno podataka osim iz medija. U ponedjeljak ćemo sve vidjeti, predložit ću održavanje sjednice. Moram izraziti zabrinutost. – kazala je.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime