Klapa Sv. Jeronim iznenadila je publiku spotom za “Život mornara”, njihovu pobjedničku pjesmu sa Večeri dalmatinske pjesme ove godine!

Klapa sv. Jeronim osnovana je 2003. godine u mješovitom sastavu, dok 2010. počinje djelovati kao muška klapa. Zanimljivo je da današnji prvi tenor klape Cambi Božo Klišmanić svoje prve korake u klapskom svijetu napravio upravo kod klape Sv. Jeronim.

Klapa su koja njeguje tradicijsko klapsko acapella pjevanje, pod vodstvom prof. Mirka Radana.

Na Večeri dalmatinske pisme Kaštel Kambelovac, prvi put su se prijavili 2016. s pjesmom “Stari Turanj” i dobili drugo mjesto po izboru publike. 2017. otpjevali su “Zapovid”, a ove godine “Život mornara”. Sve tri pjesme djelo su njihovog člana Josipa Bralića.

Ove godine su za spomenutu pjesmu “Život mornara” dobili prvo mjesto po glasovima publike na Večeri dalmatinske pisme. Spot je nastao u izdanju Scardone s kojom klapa ima odličnu suradnju.

– Spot za tu pjesmu snimao je gospodin Matko Petrić na brodu “Kraljica Jadrana” čiji vlasnik Ante Tonči Srdar nam je uvelike pomogao omogućujući nam snimanje na brodu – rekao je Vladimir Pilepić član klape Sv. Jeronim.

Inače klapa djeluje kako jedna od sekcija Udruge Sv. Jeronim koja već 15 godina djeluje i provodi programe socijalne pomoći, brine o starijima i nemoćnima te se bavi humanitarnim radom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime