Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban posjetio je u predblagdanskom vremenu darivanja 30 udruga i ustanova na području Županije za koje je osigurano ukupno 295 tisuća kuna donacije. Tijekom obilaska župan je posjetio i dvije solinske udruge, Humanitarnu udrugu Ivan Merz i Udrugu roditelja s četvero i više djece te po prvi puta Samostan sv. Rafaela u kojem časne sestre Služavke Malog Isusa skrbe o osobama s potrebnim potrebama.

Županiji se u ime udruge Ivan Merz zahvalio njezin predsjednik dr.sc. Miro Radalj koji je i ovom prilikom istaknuo konstantnu i neizmjernu podršku Županije i Grada Solina. Radalj je istaknuo kako Udruga Ivan Merz djeluje od 2006. i do sada je podijelila preko 1600 stipendija u Hrvatskoj i u Africi.

U Udruzi roditelja s četvero i više djece župana je dočekala predsjednica Ružica Kalinić koja se u ime svih članova zahvalila na vrijednoj donaciji. Udruga je započela s radom 1994., a službeno je registrirana 1997. i od tada je kroz nju prošlo preko 100 obitelji.

Uslijedio je posjet Samostanu sv. Rafaela u kojem je vladalo posebno veselje jer je prema riječima predstojnice č.s. Servacie Mateljan ovo prvi predblagdanski posjet jednog župana njihovoj ustanovi. Županu se pridružio i gradonačelnik Dalibor Ninčević, a štićenici su drage goste darivali prigodnim programom. Zahvalu za vrijednu donaciju u ime svih časnih sestara i štićenika uputila je č.s. Antea Šarolić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0