Predavanje o visokoenergijskoj astrofizici na Festivalu znanosti Sinj

Promatranje je ove godine prvi put bilo provedeno s Kamička, a vodio ga je astronom -animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez


U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti Sinj i u suradnji Festivala s udrugom Zvjezdano selo Mosor, u Alkarskim dvorima u Sinju je ovog četvrtka (21. studenog) održano javno znanstveno-popularno predavanje Lovre Pavletića, mag. phys., s temom „Visokoenergijska astrofizika teleskopima MAGIC i CTA“.


Predavač je prisutne upoznao s motivacijom koja stoji iza proučavanja najenergičnijih procesa u svemiru, izvorima zračenja najviših energija, te uređajima i metodama koje se primijenjuju u međunarodnom istraživačkom projektu MAGIC, u kojemu i sam sudjeluje.

Kako je nebo bilo dobrim dijelom oblačno, najavljeno promatranje neba je svedeno na kratko upoznavanje zainteresiranih građana sa zvijezdama i zviježđima koji su se među oblacima mogli nazrijeti golim okom.

Promatranje je ove godine prvi put bilo provedeno s Kamička, a vodio ga je astronom -animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime