PRAVOSLAVNI BOŽIĆ PROSLAVLJEN U HRAMU SVETOG SAVE U SPLITU Jerej Skopljak: “Molimo za mir. Pomozimo narodu koji trpi posljedice razornog potresa”

"Molimo za mir, to je glavna misao vodilja i poruka ovog Božića. Moramo davati mir i radost svim ljudima dobre volje. Svi smo mi djeca Božja" - kazao je jerej Mladen Skopljak


Prema Julijanskom kalendaru pravoslavni vjernici danas slave rođenje Gospodinovo.


Vrijeme je to obiteljskog okupljanja, mira, zajedništva i prijateljstva. Vjernici Srpske pravoslavne crkve danas su u hramu svetog Save na Obrovu u Splitu slavili svečanu liturgiju koju je predvodio jerej Dalmatinske eparhije, parohije u Splitu Mladen Skopljak.

“Molimo za mir”

– Anđeli su nam prenijeli radosnu i blagu vijest. Danas slavimo Božić i prisjećamo se radosnog događaja, rođenja Isusa Hrista – kazao nam je Skopljak.

Pravoslavni vjernici su uz pridržavanje socijalne distance molili su za mir u svijetu i to je prema riječima jereja glavna misao ovogodišnjeg Božića.

Molimo za mir, to je glavna misao vodilja i poruka ovog Božića. Moramo davati mir i radost svim ljudima dobre volje. Svi smo mi djeca Božja i po liku, ali i Njegovom djelu – kazao je jerej za Dalmaciju Danas.

Ističe da su vjernici u ovim teškim vremenima najviše upućivali svoje molitve stradalom narodu razornog potresa u Hrvatskoj.– Svjedoci smo nažalost ovih tragičnih događanja u Hrvatskoj. Ovih posljednjih dana teško je hrvatskom narodu. Mnogi trpe i žive teško, nije lako. Zato molimo za njih, molimo Hrista da ovo razdoblje što prije prođe – rekao je.

“Pomažemo unesrećenom narodu Siska i Petrinje. Moramo biti tu, jedni za druge”

Naglasio je kako pomažu koliko god mogu unesrećenom narodu Sisačko-moslavačke županije te je i ovim putem pozvao sve ljude dobre volje da pomognu svima koliko god to mogu.

Mi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi pomažemo prema svojim mogućnostima. Ovim putem pozivamo ljude da pomognu koliko god mogu. Hristos je došao za svakog čovjeka na svijet. Moramo biti tu, jedni za druge. Kada je drugome teško, dužni smo mu pomoći – ističe jerej Skopljak.

U nastavku je otkrio da prema tradiciji pravoslavci današnji dan provode u radosti, miru i tišini okruženi najmilijima.

– Današnji dan proslavit ćemo u miru i tišini okruženi oko obiteljskog stola. Molit ćemo i dalje za mir i ljubav – zaključio je Mladen Skopljak u razgovoru za Dalmaciju Danas.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime