Poznati vinar 20 dana bio na kisiku, još uvijek vježba disanje

Ono što je počelo kao obična prehlada, ubrzo se pokazalo kao zaraza koronavirusom koji je ušao u oba plućna krila


– Cjeloviti ambijent je – vrlo teška situacija. Do vas leži čovjek koji je već na respiratoru. Slušate buku tih aparata, čuju se alarmi. Teško je boriti se za svaki udah – priča za HRT Anton Katunar.


Poznati vinar je proveo dvadeset dana na kisiku. Ono što je počelo kao obična prehlada, ubrzo se pokazalo kao zaraza koronavirusom koji je ušao u oba plućna krila. Na sreću nije završio na respiratoru, ali samo zbog stručnog rada cijelog tima liječnika KBC-a.

– Mi smo započeli terapiju koja je, hvala bogu – i za njega i za nas završila bez respiratora. Uspjeli smo popraviti njegovo cijelo stanje bez ventilatora i opsežnog stupnja liječenja – rekao je specijalizant anesteziologije i intenzivnog liječenja dr. Marko Milošević.

Katunar je negativan nalaz dobio tek nakon 24 dana, zbog čega se mogao vratiti kući, na Krk. Sad prolazi terapiju, vježba disanje i redovito odlazi na kontrole u bolnicu.

– Kad treba zatražiti pomoć onda je to neodgodivo. Medicina nas u roku od nekoliko dana može vratiti natrag. Ali ako je slika teška, onda prvo sebe ugrozite, a kao drugo – opteretite zdravstveni sustav – kaže Katunar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
4
Grrr
1
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime