Poznati svećenik torcidaš napušta Crkvu: “Ne ženim se, nemam dicu, ni dečka. Okrećem novu stranicu u životu”

Don Marijo Volarević, splitski svećenik rodom iz Metkovića, poznat i prema svojoj ljubavi prema Hajduku, šokirao je danas javnost svojom objavom na Facebook profilu

Don Marijo Volarević, splitski svećenik rodom iz Metkovića, poznat i prema svojoj ljubavi prema Hajduku, šokirao je danas javnost svojom objavom na Facebook profilu. U toj objavi splitski svećenik obznanio je da daje ostavku na sve svećeničke dužnosti, a o razlozima svoje odluke nije želio govoriti.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Danas dajem ostavku na sve svećeničke dužnosti!

Vjerujem u istoga Boga i dalje, moji stavovi su isti, možda ću sad biti još bolji vijernik. Ne ženim se niti imam dicu tako da odbacite sve te špekulacije (p.s. nemam ni dečka), ali želim služiti ovom narodu na drugačiji način onoliko koliko mi Bog da još vremena! Bio sam može se reći na nekakvom vrhuncu što se tiče znanstvene i Crkvene karijere i tu nemam što zamjeriti Biskupu i Splitsko-makarskoj biskupiji.

Ovim putem se svima zahvaljujem na svemu, ali zadnjih godina vidim da nije to to što me ispunjava i imam osjećaj da se borim sa vjetrenjačama. Svima koji su slušali moje propovijedi, kao i svim mojim studentima poruka:”stojim iza svake svoje riječi”, ponovno bih to izrekao, ponovno ću to govoriti nadam se dok budem živ i sve vas Volim, ali okrećem stranicu života.

Za nekoga je ovaj moj potez glup (imam sigurnost niti žene niti djece), ali ja baš suprotno svoj život i dalje predajem u Božje ruke. On me je do svega ovoga doveo, voditi će me i dalje: “Bože tebi se prepuštam, hvala na svemu do sada spreman sam od tebe primiti sve što mi podariš u budućnosti!
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0