POZNATI PROFESOR NE ŠTRAJKA “Osnova našeg zanimanja je izgubila smisao. Tužan sam”

"Neka te mrze, ne razumiju, ne pričaju sa tobom..."

Marko Buratović, poznati sinjski profesor, na svom Facebook profilu je podijelio svoja razmišljanja o štrajku.


Ovaj svestrani profesor, koji gotovo svakodnevno preko društvenih mreža komentira zbivanja, ne štrajka. Kako je napisao, učenicima se ne smije štetiti, a na ovaj način, po njemu, itekako pate.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Štrajk. Tema koja izmori cijelu Hrvatsku. Svaku večer u Otvorenom a ja zatvorim TV. Ja ne štrajkam.

Prvi razlog je da učenik ne smije izgubiti ni jedan sat svog obrazovanja zbog moje plaće.
Drugi razlog. Bio sam privatnik. Poslovati u tim okolnostima u Hrvatskoj je umijeće. Padne noć a ti otresaš nogama. Razmišljaš o PDV, računima, plaći , doprinosima. Ma tko misli o sebi. Sebi nisam podjelio plaću tri godine. Sebi sam davao duplo manju plaću nego koju sad dobijam u prosvjeti. I sad trebam štrajkati. A nešto iz mene govori. Ne Marko. Neka te mrze, ne razumiju, ne pričaju sa tobom.

I tako ja gotovo usamljenik zbornice idem na sate bezumlja. Tamo me čeka jedan dva učenika koji znaju da ne štrajkujem. Sve izgubilo smisao. Ovo polugodište je izgubljeno za učenike bespovratno. Vlada ne popušta. Bilo bi glupo da popusti jer bi pokazala da nije dosljedna. Sindikati potiču ustrajnost. Osnova našeg zanimanja izgubila smisao. Tužan sam. Pozdrav.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marko.buratovic.7/posts/2732836170339066″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime