U svrhu stalne turističke promocije, na inicijativu Joška Stelle, direktora Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije,  u sklopu studijskih putovanja animirani su specijalizirani novinari iz svih država u kojima Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ima predstavništva.

U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, kroz vrlo atraktivne turističke programe, ruska filmska ekipa sa TV Company NTV jučer je posjetila: Brač, Split, Omiš, Makarska, Klis  i Trilj.

U sklopu kulinarskog projekta ”Let’s go, let’s eat’, koja je iznimno popularna u Rusiji, grad Trilj je postao jedan od domaćina za snimanje emisije. Voditelj emisije je kulinarski ekspert John Waren koji već 25 godina živi i radi u Rusiji. U 2016. godini upravo ovaj kulinarski projekt je dobio nagradu ”National Geographic Traveler Awards” kao najbolji program putovanja kroz Rusiju kojeg prati oko 8 miliona gledatelja.

Cilj samog dolaska je snimanje emisije o gastronomskoj baštini koja će biti prikazana na TV Company NTV, s naglaskom na Splitsko-dalmatinsku županiju, kojom se Hrvatska može pohvaliti.

– Tako je Grad Trilj postao mjesto gdje su oduševljeni snimatelji i novinari mogli pripremiti dva od mnogobrojnih specijaliteta koje triljski kraj nudi: soparnik i  brudet od žaba (sniman je cijeli proces pripreme), te su sa oduševljenjem konstatirali kako je grad uz Cetinu pravo gastronomsko otkriće.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj kulinarski projekt održi, upravo, ovdje u Trilju – kazala je Andriana Ivković, direktorica Turističke zajednice grada Trilja.2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime