Poznat datum pisanja drugog dijela državne mature iz Hrvatskog jezika

Naime, zbog propusta splitske Obrtno tehničke škole, državna matura se morala odgoditi

Drugi dio državne mature iz Hrvatskog jezika trebao se pisati sutra, no zbog propusta u splitskoj Obrtno tehničkoj školi, matura je odgođena.


Zbog toga će se ispit pisati 28.lipnja, prenio je portal Srednja.hr

Kako se tog datuma i u isto vrijeme trebao pisati ispit iz Latinskog jezika, isti je i za A i B razinu pomaknut na 27. lipnja u 9 sati.

Danas se po pitanju spornog događaja oglasila i sama ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak, a priopćenje ministarstva prenosimo u cijelosti:

” Ministrica Divjak je obaviještena o događaju u jednoj splitskoj školi gdje je kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i B (osnovnoj) razini, umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskog jezik – Test. Ministrica je zatražila od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju.”

“Također je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature. ‘Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet’, naglasila je ministrica Divjak. Ministarstvo će u bliskoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja nastaviti intenzivno pratiti situaciju”, piše u priopćenju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0