Požar između Zatona i Rasline brzo napreduje: Kuće zasad nisu u opasnosti

Jugo otežava gašenje

Požar koji je danas popodne planuo između Zatona i Rasline vrlo se širi, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije Darko Dukić za ŠibenikIN.


– Dojavu o požaru primili smo u 15,40 sati, gori između Rasline i Zatona, a zbog jakog juga i visoke temperature vatra brzo napreduje prema Raslini – kazao je zapovjednik županijskih vatrogasaca.

Na terenu je 30 vatrogasaca, a zbog požara diljem Dalmacije, nema vatrogasne pomoći iz zraka.

Kuće zasad nisu ugrožene, kazao je zapovjednik Dukić.

Inače, danas do 16 sati zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara u Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a pozivi za angažiranjem zračnih snaga se i dalje nastavljaju, izvijestili su iz MORH-a, piše ŠibenikIN.

Na prostranom požarištu Svilaja-Otišić požar su gasila tri kanadera te tri airtractora. Pravovremenim izlaskom na teren tri airtactora su u vrlo kratkom vremenu zajedno sa zemaljskim snagama uspjela ugasiti i tri požara u Ružićima, Radošiću i Štikovu kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji. Akcije gašenja požara nastavljene su u Miljevcima gdje su bila angažirana dva canadaira i dva airtractora, piše ŠibenikIN.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0