POVRATAK NA BAZEN Splitska djeca ponovno odlaze na treninge

"Presretni smo što opet imamo mogućnost treniranja. Sva djeca iz natjecateljskih skupina su se vratila na bazen, ali situacija sa školom plivanja bi mogla biti kudikamo bolja"


Popuštanjem mjera od 1. veljače mnogi sportaši su se vratili svojim aktivnostima, možda ne nužno u sportske dvorane, ali barem na otvorenom. U tome su najbolje prošli plivači kojima je povratak na bazen dozvoljen u svim kategorijama. Ipak, najmlađi članovi su ostali uskraćeni jer s njima u svlačionice ne mogu doći roditelji. Time djeca koja nisu u potpunosti samostalna kod presvlačenja čekaju bolje dane. No, mnogi roditelji nisu time opterećeni jer kako kažu, važno je da djeca opet mogu trenirati, a na ovaj način su prisiljeni osamostaliti se ukoliko žele ići na trening.


Trenutna situacija nije ni blizu onoga što je bilo u rujnu, početkom školske godina, ali unatoč svemu dio škole plivanja PK POŠK se vratio treninzima.

Voditeljica škole plivanja Đina Topić poručuje: „Presretni smo što opet imamo mogućnost treniranja. Sva djeca iz natjecateljskih skupina su se vratila na bazen, ali situacija sa školom plivanja bi mogla biti kudikamo bolja. Možda se ljudi još uvijek boje, ali nadamo se da će se kroz neki bliži period uz dodatno popuštanje mjera, djeca odazvati plivačkim aktivnostima. Uvjeti na bazenu su odlični, osim što roditelji nemaju pristup svlačionicama pa je nekima to dodatna kočnica. Trudimo se obavještavati roditelje putem Facebooka i Instagrama da vide kako djeca napreduju i da nema nikakvih prepreka u radu.“

Inače, plivanje je prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji epidemiološki najsigurniji sport jer se odvija u kloriranom i vlažnom okruženju te među plivačima nema bliskog kontakta. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego se nadati da će se situacija s pandemijom i dalje smirivati i da ćemo se što prije vratiti u normalu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime