Nakon sjajne splitske premijere koncerta u čast nedavno preminulog Charlesa Aznavoura koji je Prokultura – Split organizirala u sklopu programa Mjeseca Frankofonije u Gradskom kazalištu mladih, jučer je koncert „Hommage Charles Aznavouru – Ana Opačak i Prijatelji šansone“ povodom Dana Europe i Dana grada Omiša održan u Omišu.

Taj velikan frankofonske i svjetske glazbene i umjetničke scene s karijerom koja je trajala osamdeset godina pjevao je na devet svjetskih jezika i iza sebe ostavio preko tisuću napisanih i interpretiranih pjesama koje su voljele sve generacije, a koje podjednak interes bude i u današnje vrijeme. Dokaz tomu je i ovaj koncert koji je publika oduševljeno pratila i dugačkim pljeskom nagradila sinoć u Ilirskom sjemeništu u Omišu.

Uz glasovirsku pratnju Jurice Karuze, kroz koncert je podjednako vješto pjesmom i crticama iz Aznavourovog života vodila Ana Opačak, naša najpoznatija mlada interpretatorica francuskih šasnona koja ne krije da su upravo i šansonijerski klasici poput Aznavoura dijelom utjecali na njezin glazbeni stil i izričaj što se osjeti i u njezinim autorskim pjesmama. Gosti koncerta bili su Kristina Nuić Prka i Joško Tranfić, članovi kluba Prijatelja šansone. Svojim interpretacijama svatko na svoj način udahnuo je neki novi život Aznavourovim poznatim klasicima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime