Nakon što je u prvom kolu prve hrvatske boćarske lige „Sokol Orbico“ u dalmatinskom derbiju uvjerljivo savladao Bistona u Splitu, u utakmici za koju smatralo da može ići na obje strane, „Sokolovi“ su u 2.kolu gostovali u Poreču kod aktualnog prvaka Hrvatske, boćarskog kluba „Istra Poreč“.

Prva pobjeda u Poreču u povijesti kluba

Predvođeni Ivanom Čorićem, Ivanom Dodojom, jako disponiranim Dujom Pirićem, kapetanom Lukom Žurom i Antom Grančićem, Sokol Orbico je zaostatak 6:2 pretvorio u 10:16 pobjedu i tako prvi put u povijesti kluba slavio kod petorostrukog prvaka Hrvatske.

U jednom trenutku se činilo da će u trenerskom dvoboju dvaju velikih trenerskih potencijala i nedvojbeno kandidata za izbornika Hrvatske „A“ selekcije u nekim budućim vremenima Dražena Puniša (Istra) i Siniše Stipića (Sokol), Puniš odnijeti pobjedu, obzirom da je Stipić sa Ivanom Dodojom želio izbjeći Steven Benolića. Ipak, Dodoja, za kojeg je Puniš „sačuvao“ Benolića, u disciplini brzinsko izbijanje izvlači osobni rekord, tijesno slavi (36 pogodaka naspram 35 pogodaka) i Sokolu otvara put ka pobjedi, što njegovi suigrači pretvaraju u pobjedu.

Ovom velikom pobjedom „Sokol Orbico“ je stigao na diobu prvog mjesta, zajedno sa Pulom i riječkim Vargonom, koji nakon dva kola imaju maksimalan učinak.

Ostali rezultati 2.kola i povratak Bistona na pobjedničke staze:

U ostalim susretima , ove godine pojačani, Biston iz Baške Vode je savladao Pazina i tako pokazao da je posrtanje u prvom kolu u Splitu bilo samo dio rasta zaista odlične ekipe od koje boćarska javnost očekuje borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Rezultati 2. kola 1. HBL

Istra Poreč – Sokol Orbico  10:16

Zrinjevac Zagreb – Vargon Rijeka  12:14

Metković – Primošten  16:10

Marinići – Pula  7:19

Biston – Pazin  19:7Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime