POVIJESNA UTAKMICA U ŽRNOVNICI Cijelo mjesto reklo NE sadašnjem stanju u Pricviću: Novoosnovani Mosor pobijedio “stari” Mosor

U Žrnovnici se danas dogodio pravi nogometni spektakl. Odigrana je utakmica 2. županijske lige između HNK Mosor i NK Mosor Žrnovnica. HNK Mosor je klub koji već više od 90 godina postoji u Žrnovnici, a NK Mosor Žrnovnica osnovan je lani kao reakcija na stanje u starijem klubu.


U Pricviću se dogodio pravi pravcati derbi koji je gledalo oko 500 gledatelja. Pune tribine bez iznimke su navijale za novoosnovani NK Mosor iz Žrnovnice kojemu se i dalje ne dopušta da trenira niti domaće utakmice odigrava u Pricviću.

Revoltirana Žrnovnica danas je došla bodriti Crvene. Ista ta Žrnovnica kojoj je Pricviće silom neprilika postalo strano tkivo usred ovog povijesnog podmosorskog mjesta, a danas se osjećao duh starih vremena kada je ovaj sportski kompleks bio na usluzi svojim mještanima.

Utakmica je počela nešto poslije 15 sati. Veliko slavlje nastalo je u 18. minuti kada je Crvene u vodstvo doveo Ivan Kamber. Oduševljenje je vladalo tribinama, onakvo kakvo se nije tu moglo vidjeti godinama, desetljećima.

Što publika misli o sadašnjoj situaciji na Pricviću najbolje se moglo vidjeti na dva izvješena transparenta. “Dosta nam je jedan Mamić” pisalo je na jednom, a na drugom “Nije Mosor jedan čovik”.



Na poluvrijeme se otišlo s 1-0. Neobična listopadska toplina davala je osjećaj kasnog ljeta, no bez obzira što publika nije nigdje mogla kupiti piće, ustrajno su bodrili Crvene sve do kraja. U drugom poluvremenu bilo je nekoliko prilika za oba Mosora. Posljednje minute susreta bile su posebno napete jer je postalo jasno da bi Crveni mogli upisati prvu službenu pobjedu i to kao gostujuća ekipa u svojoj Žrnovnici.

Posljednjim sučevim zviždukom počela je euforija i na tribinama i na terenu. Pjesma Crvenih se mogla čuti iz svlačionice, a velika fešta nastavila se u nedjelju predvečer u samom centru Žrnovnice.

VEZANI SADRŽAJ:

HNK MOSOR – NK MOSOR ŽRNOVNICA 0 – 1

SASTAV HNK MOSOR:
Domagoj Balić, Mario Vuković, Darije Vučinić, Ivan Rako, Thiago Pinto Borges, Vlado Ćaleta, Boris Jukić, Miro Bartulović, Mate Vilinić, Frano Dilber, Filip Biuk, Stjepan Barać, Alfredo Dominis, Stipe Suišić, Duje Agilić Čuvić, Ivan Čaić, Romano Obilinović

SASTAV NK MOSOR ŽRNOVNICA
Ivan Banović, Ante Meštrović, Luka Čorić, Roberto Parać, Dalibor Dude, Šime Terzić, Ivan Kamber, Mario Jelaš, Jure Bartulić, Marijo Krešo, Marino Marin, Ivan Vrdoljak, Anton Ivanović, Antoni Balić, Duje Topić, Ljubomir Dujmić, Ivan Bulić

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime