POTVRĐENO U posljednja 24 sata imamo 11 novooboljelih

Premijer je najavio kako će sljedeći tjedan biti tematska sjednica vlade o tome što sve trebamo učiniti da spriječimo širenje zaraze.

“11 novooboljelih osoba u posljednja 24 sata, ukupno 2.269. Novooboljeli su iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Istarske, Sisačko-moslavačke te Splitsko-dalmatinske županije. Ukupno je dosad testirano 70.995 osoba, 368 u posljednja 24 sata.


U posljednja 24 sata jedna se osoba oporavila pa je ukupan broj oporavljenih 2.142. Na bolničkom liječenju je 9 osoba. Nema pacijenata na respiratoru. Nema novopreminulih”, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Premijer Andrej Plenković se na početku sjednice vlade osvrnuo na povećan broj novozaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj.

– Imali smo tri tjedna zatišja, dok posljednjih dana bilježimo porast. Bilježimo preko 20 oboljelih. Smatramo da je dolaskom lijepog vremena to razumljivo i da su se naši sugrađani opustili. Pandemija ne jenjava, i dnevni broj oboljelih u svijetu je veći nego ikad. Samo jučer je bilo 120.000 novih slučajeva u svijetu, što je više nego u travnju – rekao je premijer.

– Povećava se broj novooboljelih u našem susjedstvu, u BiH, Makedoniji i Srbiji. To su sve razlozi za povišeni oprez. Činjenica je da su se naši sugrađani vratili iz Srbije i BiH. Stoga apeliram na sugrađane da budu oprezni – rekao je Plenković.

– U interesu hrvatskog gospodarstva, turizma i normalnog funkcioniranja države je da što više reaktiviramo gospodarstvo. Moramo zadržati ključne mjere koje sprječavaju zarazu, a to se odnosi na izbjegavanje rukovanja te, naravno, pranje ruku i dezinfekcija – dodao je.


Najavio je kako će sljedeći tjedan biti tematska sjednica vlade o tome što sve trebamo učiniti da spriječimo širenje zaraze.

Državni tajnik Tomislav Dulibić je rekao kako je u Hrvatskoj do sada evidentirano 2269 slučajeva koronavirusa, a u posljednja 24 sata pozitivno je 11 osoba.– Svi novooboljeli su promptno obrađeni i identificirani su svi bliski kontakti i kontakti koji su stavljeni u samoizolaciju. Brzom reakcijom zdravstvenog sustava i epidemiologa situacija je stavljena pod kontrolu – rekao je Dulibić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime