Potres u SDP-u: Zaustavljen Bernardićev plan raspuštanja splitskog SDP-a!

Odmah su na internetu uslijedile reakcije Bernardićevih oponenata, koji su ga optužili da pokušava smijeniti vodstvo u Splitu jer se unutra nalazi veliki broj saveznika Ranka Ostojića

Davor Bernardić, šef Socijaldemokratske partije Hrvatske, namjerava raspustiti predsjednike, Predsjedništva i Gradske odbore SDP-a u tri velika grada – Splitu, Dubrovniku i Slavonskom Brodu.


SDP je u spomenutim gradovima postigao jako slabe rezultate na nedavnim lokalnim izborima, osvajaju tek pet do deset posto glasova, i sada će tamošnja stranačka vodstva platiti cijenu za dramatičan gubitak potpore među biračima.

Ali i oko ove odluke došlo je do sukoba među članovima Predsjedništva, na sjednici koja je održana prošli četvrtak, a nezadovoljnici su spriječili Bernardićevu struju da momentalno eutanazira rukovodstva u Splitu, Slavonskom Brodu i Dubrovniku.

Prijedlog za raspuštanje podnio je Rajko Ostojić, ali kako je ta točka “razno” bila posljednjih desetak minuta sjednice Predsjedništva, o tome će se odlučivati sljedeći put, najvjerojatnije za tjedan dana. Ostojiću su se suprotstavili Bojan Glavašević, Peđa Grbin, a navodno se ovako brzinsko raspuštanje vodstava tri važne organizacije nije se svidjelo ni Zlatku Komadini, inače, bliskom savezniku dvojca Bernardić-Ostojić. Stoga su članovi Predsjedništva SDP-a postigli kompromis i dogovorili kako će na sljedećoj sjednici analizirati zašto su rezultati tako loši, a onda odlučiti o raspuštanju vodstava u tri organizacije.

Odmah su na internetu uslijedile reakcije Bernardićevih oponenata, koji su ga optužili da pokušava smijeniti vodstvo u Splitu jer se unutra nalazi veliki broj saveznika Ranka Ostojića, koji je poražen na izborima za predsjednika Socijaldemokratske partije. Postoji je i teza da se radi o Bernardićevom pokušaju eliminacije unutarstranačkih protivnika prije nego što socijaldemokrati još glasnije ustanu protiv njega, piše Jutarnji list.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0