POTPIŠI ZA KINO BAČVICE! Javlja se potreba o zaštiti namjene korištenja ljetnog kina

Inicijativu možete podržati i kao fizička i kao pravna osoba

Niz okolnosti i događanja ukazuju na to da se javlja potreba o zaštiti namjene korištenja prostora ljetnog kina Bačvice.


Ljetno kino Bačvice smješteno je na jedinstvenoj lokaciji u gradu Splitu: u park šumi, a neposredno uz more, te je jedino još uvijek aktivno ljetno kino u našem gradu od nekadašnja tri splitska kina na otvorenom. Filmovi se na Bačvicama prikazuju od daleke 1954. a dodatna vrijednost leži i u činjenici da se 63 godine filmovi prikazuju u kontinuitetu – dakle bez ijedne «preskočene» ljetne sezone. Kao takvo od nezamjenjive je vrijednosti za grad Split kao jedinstveni kulturni sadržaj.

Smatramo da se tradicija postojanja ljetnog kina Bačvice odnosno namjena korištenja prostora za potrebe kinoprikazivačke djelatnosti treba zaštititi, kako bi svi naši građani, ali i domaći i strani posjetitelji Splita mogli uživati u filmskim projekcijama u jedinstvenom ambijentu koji ovaj prostor pruža.

Zato sve posjetitelje FMFS-a i ljubitelje filmske umjetnosti molimo za podršku i pozivamo da nam se svojim potpisom pridružite u nastojanju da zaštitimo kinoprikazivačku namjenu ljetnog kina kao vrhunskog kulturnog dobra i filmskog prostora.

Svoj potpis možete ostaviti na festivalskim blagajnama u Ljetnom kinu Bačvice i Kinoteci Zlatna vrata kao i online putem na mail: bacvice@fmfs.hr

Inicijativu možete podržati i kao fizička i kao pravna osoba. Prilikom davanja podrške putem emaila, pošaljite ime i prezime te svoj OIB.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0