Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave u Banovini potpisan ugovor između Grada Splita i Hrvatskog rukometnog saveza o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu. Također, objavljen je ugovor o korištenju “Spaladium Arene”, a kojeg su potpisati predstavnici tvrtke “Sportski grad TPN” i predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza.

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara izrazio je zadovoljstvo što je do potpisivanje ugovora konačno došlo. Rekao je da su pregovori duže potrajali, ali da su bili vođeni interesom da Split dobije što bolje i povoljnije uvjete.

– Ovim ugovorom se grad Split obvezao platiti Hrvatskom rukometnom savezu 1.250.000 kuna, što uključuje PDV. Iznos se tiče promocije i promotivnih aktivnosti. Drugi dio ugovora se odnosi na Spaladium Arenu. Moram kazati da je Split imao dodatni element kojega nisu imali drugi gradovi organizatori prvenstva. Pregovarali smo sa stečajnim upraviteljima, a drugdje su gradovi većinom vlasnici objekata u kojima se igra prvenstvo. Obveze grada prema Spaladium areni su 450 tisuća kuna za najam, plus varijabilni dio za emergentne koji su potrebni za funkcioniranje dvorane. Vidjet ćemo koliko će taj dio biti, ali se radi o maksimalno 400 tisuća kuna. Grad je obvezan također po dogovoru s EHF-om dovesti u red okoliš dvorane koji nije najbolji, a to, među ostalim, znači da će se morati prekriti istočni dio dvorane čiji je vanjski dio nedovršen. Taj trošak će biti pokriven u suradnji s partnerima, a vjerojatno ćemo tamo postaviti reklamu – rekao je Krstulović Opara.

Na kraju je dodao da će ugovor biti objavljen javno na web stranici.

Direktorica TZ Grada Splita, Alijana Vukšić, rekla je da će prvenstvo puno značiti za Split, osobito u ovom dijelu godine:

– Obišli smo gotovo cijelu Europu s našim promotivnim filmovima Splita. Imamo čast otvoriti jedno ovakvo natjecanje. Split je najsportskiji grad na svitu, pa se ovo prvenstvo zaista događa pravom mjestu. Želimo dobrodošlicu svim igračima. Potrudit ćemo se biti dobri domaćini i još jednom želim svima dobrodošlicu – kazala je Vukšić.Damir Poljak, tajnik HRS-a, izrazio je zadovoljstvo što je konačno okončano dogovaranje koje je malo duže potrajalo.

– Ovo je treće veliko natjecanje povjereno gradu Splitu. Hrvatska je jedina zemlja koja dobila čast dvaput biti organizator muškog europskog prvenstva. Želimo ponoviti prekrasnu atmosferu iz 2009. godine kada smo se svi posebno osjećali i kada je publika nosila našu ekipu. Potpisali smo ugovor sa Spaladium Arenom i sada potpisujemo ugovor s Gradom Splitom. Organizacija će biti na visokom nivou, nadam se i viša nego na Svjetskom prvenstvu 2009. godine – kazao je Poljak.

Istaknuo je da je splitski gradonačelnik tvrd pregovarač:

– Split je možda dobio i najpovoljniji ugovor od svih gradova sudionika. HRS je već prije 4 godine iskazao želju da se u Splitu igra prvi dio prvenstva. Sretni smo što smo ovo konačno finalizirali. Nadamo se zlatnoj medalji! Karte se jako dobro prodaju. Ovo je objektivno, po kvaliteti, veći sportski događaj nego Svjetsko prvenstvo. Naša konačna želja je da se ovaj objekt, koji je objektivno u ovom trenutku neadekvatan, uredi kako treba. Morali smo 5-6 puta ići u Beč uvjeravati EHF da ćemo u takvom objektu moći održati prvenstvo. HRS je s EHF-om suorganizator, a ovih mjesec dana moramo dovesti dvoranu i okoliš u takvo stanje da se ne osramotimo, da bude onako kako smo obećali. Već danas su krenuli radovi! Dvorana nije u svakodnevnoj sportskoj uporabi. Semafori, generatori… sve to treba osposobiti. EHF šalje svoje ekipe! Ne samo u Split nego diljem Hrvatske – bio je jasan tajnik HRS-a.

Na pitanje kada će se finale održati u Splitu rekao je da je to stvar kapaciteta i da će Split prije dobiti nogometno finale nego rukometno.

Silvio Njirić, direktor marketinga HRS-a i direktor prvenstva, otkrio je kakvo je trenutno stanje s prodajom karata. Split uvjerljivo prednjači pred ostalim gradovima u kojima će se igrati utakmice…

– Zahvaljujem se navijačima jer moram obznaniti da su karte za Hrvatska – Srbija prodane. Jednako tako, pri kraju su karte za preostale dvije utakmice. Pri kraju smo obilasku Hrvatske s pop-up muzejom, nakon toga promotivno-informativnu zadaću preuzimaju adventske kućice. Nakon toga ćemo Adventski dio pretvoriti u fan zonu u kojoj ćemo pružiti zabavu navijačima i izvan nje.

Potpisivanju ugovora također su nazočili pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Hrvoje Akrap, te predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza: Tomislav Grahovac (predsjednik) i Zoran Gobac (dopredsjednik).

Vezani članci:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0