Nakon uspješnih projekata revitalizacije tvrđave sv. Mihovila i Barone, Grad Šibenik kreće s uređenjem posljednje kopnene tvrđave

Na tvrđavi Barone danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu revitalizacije tvrđave sv. Ivan, a potpisali su ga gradonačelnik Željko Burić i Domagoj Nikolac, predstavnik Zajednice ponuditelja INOVATOR d.o.o. i A 3 d.o.o.

– Posebno mi je zadovoljstvo staviti potpis na početak radova na revitalizaciji tvrđave sv. Ivan, treće i posljednje šibenske kopnene tvrđave koja se, nakon Sv. Mihovila i Baronea, obnavlja novcem iz europskih fondova. Riječ je o vrlo zahtjevnom poslu i zato zahvaljujem svim našim partnerima na požrtvovnom radu i trudu kojeg su uložili kako bismo zaokružili cjelinu turističke valorizacije šibenskih utvrda – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

– Izuzetna je čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, raditi na ovako velikom projektu Grada Šibenika. Spremni smo na sve izazove koji su pred nama, a službeni početak radova očekujemo 15. svibnja. Idemo raditi!  – poručio je Domagoj Nikolec, predstavnik izvođača radova.

– Revitalizacija tvrđave sv. Ivan predstavlja najzahtjevniji projekt do sada, no imamo iskustvo rada s izvođačem te vjerujemo da će posao biti odrađen besprijekorno. Idućih ćemo dana definirati moguće modele pristupa tvrđavi kako bi se svakodnevni život grada odvijao nesmetano dok traju radovi – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

– Godinu dana pripremali smo dokumentaciju za ovaj projekt u koji su uključeni brojni suradnici i partneri bez kojih bi sav ovaj posao bio nezamisliv. Glavne karakteristike naših projekata su inovativnost i očuvanje kulturne baštine stoga ne čudi što se Šibenik često spominje kao pozitivan primjer kada se govori o obnovi i nadogradnji cjelokupne gradske ponude – izjavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura.

Podsjetimo, revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, ukupne površine 18.657 metara četvornih, obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave – sjeverni dio tvrđave poznat kao ‘Kliješta’ i južni zvan ‘Zvijezda’ te bedemi. Za projekt revitalizacije i obnove osigurano je 41,5 milijuna kuna iz europskih fondova, a danas potpisani ugovor vrijedan je 38.260.759,80 kuna + PDV.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime