Potpisan ugovor Grada Splita i CERP-a o ustupanju potraživanja prema Hajduku: “Nema više kostura iz ormara”

Grad je potraživanja CERP-a dokapitalizirao te time postao vlasnik preko 65 posto dionica Hajduka

Maja Jurković

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš potpisali su danas u Velikoj vijećnici gradske uprave dva ugovora. Prvi je ugovor o ustupanju potraživanja bez naknade, a temeljem kojeg se Gradu Splitu ustupa potraživanje Centra za restrukturiranje i prodaju kojeg ima prema HNK Hajduk š.d.d. Naime, na zahtjev i inicijativu gradonačelnika Krstulovića Opare, CERP je na sjednici Upravnog vijeća 28. prosinca odlučio da dionice u svom vlasništvu i sva
potraživanja prenese na Grad Split. Ovim Ugovorom CERP potraživanja u iznosu od
2,28 milijuna kuna (plus kamata od 2010. godine) prepušta Gradu Splitu, a to je još
jedna potvrda rada i nastojanja gradonačelnika Andre Krstulovića Opare u procesu
financijske stabilizacije Hajduka.


Drugi je ugovor o prijenosu dionica kojim se sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske od 23. studenog 2017. godine prenosi vlasništvo nad 52.690 redovnih dionica ukupne nominalne vrijednosti od 26.345.000,00 kuna, što predstavlja 9,8223 % temeljnog kapitala HNK Hajduk.

– S nenaplaćenom komunalnom naknadom i ovim potpisanim ugovorima naš udio u vlasništvu Hajduka će narasti na 67,37 posto dionica. To je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu, a sada bi se zadržao na ovome danas. Potpisivanjem ova dva ugovora Hajduk postaje potpuno lišen svih mogućih opasnosti i sada je u potpunosti većinski vlasnik kluba Grad Split i nitko drugi. Zahvaljujem gospodinu Plećašu, zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i svim vijećnicima Grada Splita, koji su potvrdili ove odluke, te zahvaljujem premijeru Plenkoviću s kojim sam vodio pregovore prošle jeseni. Na njegov poticaj je Vlada RH donijela odluku o prijenosu vlasništva na Grad Split. – kazao je gradonačelnik te nakon potpisa poklonio predstavniku CERP-a kemijsku za uspomenu. Potpisom Ugovora Grad Split povećava svoj vlasnički udio u HNK Hajduk š.d.d. s trenutnih 56,0981% na 65,9204% dionica.

Potpisivanju je nazočio i predsjednik Hajduka Ivan Kos.

– Mogu samo izraziti zadovoljstvo da smo na tragu izvrsne suradnje s Gradom i trenutnom vlasti. Kako smo na početku  našeg mandata rekli da ćemo sve bivše potencijalne “kosture iz ormara” izvaditi i otkloniti, upravo ovo je jedan pravi put kojim idemo. Hvala Vladi Republike Hrvatske, hvala gradonačelniku i nastavljamo s veseljem daljnju suradnju s ciljem da riješimo probleme. Danas je Hajduk u situaciji gdje nema više problema i nema više tih “kostura iz ormara” koji bi mogli ugroziti poslovanje. – kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0