Novi Kolektivni ugovor za radnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita potpisali su danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zapovjednik JVP Ivan Kovačević, predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Splita Nikica Bota te Zoran Ružić, povjerenik za HUS-Nezavisni sindikat Brodosplit.

– Kolektivno pregovaranje nije trajalo dugo, brzo se postigao uspješan dogovor kojim su svi zadovoljni – rekao je zapovjednik Ivan Kovačević. Dodao je kako je kolektivni ugovor važan jer daje sigurnost svim radnicima, vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe i jamči im njihova radna prava, da neopterećeni mogu obavljati svoj zahtjevan i često po život opasan posao.

Pravnu podršku tijekom pregovaranja davala je Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS), a Darka Todorić, voditeljica županijskog ureda u Splitu prilikom današnjeg potpisivanja rekla je kako su naišli na izvrsnu suradnju zapovjednika i sindikata u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, kojom je i rezultirao ovaj novi Ugovor.

Kolektivni ugovor potpisan je za iduće četiri godine, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara ponovno je iskazao ponos splitskom vatrogasnom postrojbom, njenom opremljenošću, ali prije svega hrabrim i vještim vatrogascima koji se spremno i uspješno suočavaju sa svim opasnim situacijama. Najavio je podršku Grada u daljnjem ulaganju u opremu koja garantira i brzinu i sigurnost gradske postrojbe.