Potencijalna ekološka katastrofa u Stankovcima: Mještani pozivaju na prosvjed

Prosvjed će se održati u četvrtak s početkom u 9 sati ispred tvornice Ostrea

Predsjednik Mjesnog odbora Putičanje Mario Konjević poziva sve na prosvjed ispred tvornice ribljih konzervi Ostrea u Poslovnoj zoni Stankovci jer, kako ističe, otpadne vode iz te tvornice ugrožavaju zdravlje mještana Općine Stankovci i Pirovac. Prosvjed će se održati u četvrtak s početkom u 9 sati ispred tvornice Ostrea.


– Otpadne vode iz tvornice već mjesecima cure izvan tvorničkog kruga i izvan Poslovne zone, a od nedavno je smrdljivi potok prešao granicu između Općine Stankovci i Općine Pirovac te ugrožava nasade i zdravlje naših mještana. Mjesecima upozoravamo sve nadležne službe u cijeloj Hrvatskoj, ali bez rezultata – napominje Konjević u pozivu na prosvjed.

O problemu otpadnih voda iz tvornice Ostrea u Stankovcima nedavno je pisao portal Tris.

– Ovo se počelo ispuštati ima već pet godina. U međuvremenu se zemlja zastitila i više ne prima svu vodu. Zato se prelijeva preko prometnica i ide prema mojim nasadima. Bojimo se zaraze. U više navrata sam osobno upozorio vlasnika tvornice Badurinu. Obećavao je da će problem riješiti kroz tri-četiri dana. Ništa nije napravljeno, pa sam upoznao Mjesni odbor Stankovci.
No, predsjednik Dražen Orlović mi je rekao da ne mogu napraviti ništa, da su poslali deset inspekcija, da se ne događa ništa i da su nemoćni. Potok je već samo na nekoliko metara od moje plantaže. Ovo je moj kruh. Kada potok prođe preko hrpta ceste ja i moja obitelj ćemo biti gladni – ispričao je nedavno za Tris Klaudio Kale Smolić, vlasnik plantaže smilja u blizini tvornice.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0