Samozatajna glazbenica koja nas je oduševila singlom ‘Vrime‘, s kojim je ujedno proglašena najboljom debitanticom prošlogodišnje Šibenske šansone, ponovno je s nama.
Romana Lalić Pejković donosi novu emotivnu pjesmuMater‘, posebne melodije i teksta.

Istoimeni singl, Romanin je adut za ovogodišnje izdanje međunarodnog festivala šansone Chansonfest 2018., koji se sutra, petak 16.11., održava u Zagrebu.

Za novu pjesmu zaslužni su Branko Slivar, autor teksta, te Jure May Stanić, koji potpisuje glazbu, a sa kojim je Romana surađivala i na prvoj skladbi ‘Vrime’, ‘Neke ljubavi se jednostavno dogode, tako se dogodila i ova, između mene i ove pjesme. Jure me nazvao i rekao da ima nešto posebno za mene, a kad sam pustila demo snimku, suze su potekle same od sebe i nije bilo potrebno drugo, ni treće slušanje, znala sam da je to to.’, istaknula je ovom prigodom Romana.

Sama priznaje kako ju je ‘Mater’ osvojila tekstom i melodijom iz koje jednostavno izviru osjećaji i emocije, ‘Ponekad kad dobiješ neku pjesmu sam sebe uvjeravaš i pokušavaš pronaći razloge zašto uzeti baš nju, iako već znaš da u njoj zapravo nema ništa. Pjesma Mater ima u sebi baš sve, one iskrene osjećaje koje možeš osjetit samo prema materi, bez obzira bila ona tu ili je više nema, i prekrasnu toplu melodiju. Ivan Božičević se pobrinuo da pjesma dobije posebnu atmosferu, baš onakvu kakvu zaslužuje spoj Branka Slivara i Jure May Stanića, bardova dalmatinske pisme. Nadam se da će slušatelji osjetiti tu istu ljubav na prvo slušanje.’

Uostalom kako zvuči pjesma ‘Mater’, Romane Lalić Pejković, poslušajte na YouTube kanalu Hit Recordsa, a sutra, petak 16.11., je imate prigodu čuti i uživo na Chansonfestu u zagrebačkom kazalištu Komedija.

Autor teksta: Branko Slivar Autor glazbe: Jure May Stanić Autor aranžmana: Ivan Božičević Glazbeni producent: Ivan Božičević Tonski snimatelj: Dado Marušić – Studio Deva, Split
Foto: Tonči Bušelić



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime