Ponovno ekstremne oborine pale na jugu zemlje, cijelo polje pod vodom! Snijeg padao nadomak Splita

Donosimo veliku FOTOGALERIJU


Prvi vikend 2021. godine donio je vrlo nestabilno vrijeme, povremeno uz kišu. Jugo je bilo znatno slabije u odnosu na subotu, kada su udari na moru dosezali 100 km/h. U višem gorju pao je obilan snijeg, gotovo je posvuda danas bilo povremene kiše, pljuskova, grmljavine, lokalno i obilne tuče.


Posljednja 24 sata ekstremne količine oborine pale su u Konavlima. Postaja Gruda – Bačev Do primila je 126 litara kiše po kvadratnom metru. Iako se radi o ogromnoj količini oborina u kratkom vremenu, srećom zasad nisu zabilježene značajne štete od kišnog nevremena.

Zanimljivo je bilo vidjeti današnji izljev oborinskih voda iz Konavoskog polja kroz tunel Pasjača u more. Kako se kiša očekuje još danima, mogli bi se pojaviti novi problemi s oborinskim vodama.Gust snijeg povremeno pada na Dinari, Kamešnici, Svilaji i Biokovu, a za vrijeme neverina iza 18 sati snijeg je padao i na Mosoru. Temperatura zraka na Zvjezdanom selu Mosor tada se spustila na 1.9°C.

Navečer je grmljavinskih oblaka bilo diljem Dalmacije, a lovci na oluje iz Orebića i Podgore snimili su atraktivne kadrove.

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
3
Plač
5
Grrr
4
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime