“POMALO” Krenuli biciklom od Osijeka do Šibenika, stigli jednako brzo kao HŽ-ov vlak

Obzirom da nisu mogli vjerovati da u 21. stoljeću jedan vlak putuje toliko dugo, odlučili su vidjeti koliko će njima trebati s biciklima...

Kako bi dokazali da se biciklom može stići jednako brzo, ili čak brže, iz Osijeka do Šibenika kao i vlakom HŽ-a, veterani Domovinskog rata i aktivni biciklisti Igor Toman i Ivica Lenard odlučili sjesti na bicikle i krenuti put Šibenika.


Jedan od razloga za to putovanje bio je nedavni članak u Glasu Slavonije u kojem stoji kako putovanje vlakom u ovogodišnjoj akciji HŽ-a ‘Vlakom na more’ iz Osijeka do Šibenika traje nevjerojatnih 24 sata i 48 minuta, piše Glas Slavonije.

– Mi od 2011. svake godine idemo do Jadrana biciklom, i to nekada i dva puta, a uvijek je to u povodu neke obljetnice. Sada smo se na to putovanje odlučili u povodu Dana državnosti, a mislim da ćemo sve ponoviti za Dan domovinske zahvalnosti, samo možda drugom dionicom. Uz to nam je izazov bila i činjenica da u 21. stoljeću vlak iz Osijeka do Šibenika putuje 24 sata, koliko inače treba i nama biciklima. Ove smo godine imali malih problema s vremenskim nepogodama, jer nas je jaka kiša uhvatila čak tri puta, pa smo morali pauzirati. Tako smo iz Osijeka krenuli u 16 sati, a već od Našica ispaljivali su protugradne rakete te smo se sklonili u jednu kapelicu. Zatim nas je nova kiša uhvatila kod Požege, a strašno nevrijeme kod Novske i tu smo pauzirali više od dva sata, jer su se čak i stabla rušila na ceste.

Oko tri u noći krenuli smo dalje, ali nam je odmah pukla guma. O tome kakav je osjećaj u to doba u selu bez javne rasvjete mijenjati gumu, govori podatak da su svi seoski psi počeli lajati, u kućama su se popalila svjetla, a čovjek ispred čije smo kuće stali izišao je vidjeti što se događa. Ukupno smo sigurno 200 kilometara vozili po kiši, a zbog stanki na kraju nam je do Šibenika trebalo 28 sati. U suprotnom bismo stigli za 24 sata – kazao je  Igor Toman za Glas Slavonije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0