Policija traga za Antom Vrkićem koji je u srijedu 12. veljače pobjegao iz šibenskog zatvora, doznaje ŠibenikIN.

Iako dežurni službenik u šibenskom zatvoru nije mogao ni potvrditi ni demantirati tu informaciju, na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO), objavljeno je da se traga za Antom Vrkićem koji je nestao s adrese Karla Vipauca 1 na kojoj je Zatvor u Šibeniku.

Prema prvim informacijama, Vrkić je iz zatvora pobjegao preskočivši zid, no Ministarstvo pravosuđa objasnilo je u priopćenju što se dogodilo:

“Dana 12. veljače 2020. godine u 18:10 zatvorenik A. V. (39) izvršio je bijeg iz kruga Zatvora u Šibeniku prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažiran. Zatvorenik je presudom Općinskog suda U Zadru osuđen na četiri (4) godine i četiri (4) mjeseca zbog kaznenog djela iz članka 229. stavak 1. točke 1. u svezi članka 228. stavka 1 (teška krađa) Kaznenog zakona (KZ/11). O bijegu zatvorenika obavještena je nadležna policijska postaja i od strane Zatvora u Šibeniku raspisana tjeralica.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga Zatvora”, stoji u priopćenju.

Ante Vrkić rođen je 1980. godine u Zadru, a prebivalište mu se vodi u Obrovcu. Visok je 185 centimetara, ovalnog lica, crne kose i srednje razvijene tjelesne građe.

Na stranicama MUP-a stoji da je u trenutku nestanka bio odjeven u bijelu majicu kratkih rukava i bijele hlače.

Do sada osuđivan pet puta

Prema pisanju Zadarskog lista 2017., zbog niza provalnih krađa na obrovačkom području, Ana Zrilić, sutkinja Općinskog suda u Zadru, dvojicu Kruševljana – Antu Vrkića (37) i Tomislava Karamarka (44) proglasila je krivima i osudila ih na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Vrkiću je odmjerila jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a Karamarku jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci. Istom presudom, na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine osuđen je i Davor Narančić, 56-godišnji elektirčar iz Obrovca koji je u dva navrata od Anića i Karamarka kupio vrijedan alat, gorivo i ronilačku opremu iako je znao da je ukradena.

Vrkić i Karamarko su recidivisti koji su do sada osuđivani svaki po pet puta, no izricane su im uvjetne osude od kojih im je svakome po jedna zamijenjena radom za opće dobro. Stoga su obojici opozvane po dvije ranije uvjetne osude i ubrojene u konačnu kaznu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime