Policija spriječila masovno okupljanje mladih kod HNK

Najavljeno je policija i realizirala

Policija je sinoć, kao što je u petak najavio šef Stožera Davor Božinović najavio, spriječila masovna okupljanja mladih kod HNK, piše Index.


Posljednjih su se vikenda, podsjetimo, mladi željni zabave masovno okupljali oko zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Legitimirali mlade koji su došli do HNK

No, od 2. ožujka na snagu je stupila preporuka nacionalnog Stožera o strožim kontrolama javnih okupljanja. Zbog toga je sinoć policija u suradnji s prometnim redarima značajno pojačala ophodnje oko HNK te legitimirala mlade koji su došli na tu lokaciju.

Jučer je, podsjetimo, nacionalni stožer civilne zaštite održao press konferenciju, na kojoj je ministar unutarnjih poslova i šef Stožera komentirao i mladih ispred zagrebačkog HNK.

Što je Božinović jučer rekao o tome?

Šef Stožera Davor Božinović komentirao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome što će večeras biti kod HNK.

“Tu surađuju i Civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako to izvesti, a to nije nešto što se najavljuje prije nego što se dogodi”, rekao je Božinović.


“Poruka je da se, kad postoje mogućnost da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće”, rekao je Božinović, prenosi Index.

Najavljeno je policija i realizirala pa se čini da su, barem zasad, masovna druženja mladih kod HNK strogo zabranjena.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime