POLICIJA SE SPREMA NA ŠTRAJK “Vani će doslovce biti kaos”

Naši određeni sindikati nisu uspjeli dogovoriti i stvarno smo frustrirani što se tiče dogovora oko podizanja koeficijenta policijskim službenicima, rekao je predsjednik Općeg sindikata MUP-a


Sve je izglednije da bi i policija mogla uskoro krenuti u štrajk. Te je najave sinoć, gostujući u RTL Direktu, ponovio predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri.


– Štrajkom možemo napraviti puno toga. Prije svega mi želimo uspostaviti komunikaciju s predstavnicima vlade i za sve policijske službenike staviti koeficijent 1,0 – kazao je Teri.

– Policijski službenik koji radi dolje na terenu u migrantskoj krizi ima plaću od 4200 kuna do 4800 kuna, zavisno od rada vikendom i blagdanom. To je minimalno i stavljeni smo na marginu što se tiče policijske plaće tako da ne znam kako policijski službenik može preživjeti od mjeseca do mjeseca – rekao je Teri te dodao kako vježbenik prima 0,85 posto od plaće policijskog službenika.

– To je oko 3900 kuna – rekao je Teri i kazao da policajci imaju najmanje koeficijente u državnoj službi.

Kaže da je frustriran i ljutit, a da nas u slučaju štrajka čeka kaos.

– Frustriran sam i ljutit kad vidimo da su profesori svojim sindikatom koji je odradio jako dobar posao uspjeli naći određenu mjeru da se njima povisi traženo. Naši određeni sindikati nisu uspjeli dogovoriti i stvarno smo frustrirani što se tiče dogovora oko podizanja koeficijenta policijskim službenicima – kaže Teri.

Najavljuje da štrajk mogu organizirati u roku 24 sata.

– Vani će onda doslovce biti kaos. Zamislite da su na granici kolone više od 10 kilometara, zamislite kako će izgledati migrantske rute, a na granici imamo više od 6500 policajaca. U tom periodu će se povećati i broj kaznenih djela i prekršaja na cestama. Može nastati veliki kaos ako se ne postigne dogovor vlade i sindikata – poručio je Teri.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime