Jake policijske snage rastjerale su danas navečer nekoliko stotina prosvjednika koji su se okupili u središtu Banje Luke. Prosvjedovali su zbog uhićenja oca i majke ubijenog Davida Dragičevića, koji traže istinu o ubojstvu svog sina. Prosvjedovalo se i u Mostaru i Sarajevu, ali najopasnije je bilo upravo u Banjoj Luci, piše Index.hr.

Policajci sa štitovima i kacigama zapriječili su prilaze zgradama u kojima je sjedište predsjednika Republike Srpske i Narodne skupštine, a pripadnici interventne policije bili su raspoređeni i na Trgu Krajine s kojega su ranije tijekom popodneva uz uporabu sile rastjerali pripadnike prosvjedne skupine “Pravda za Davida”.

S tog je trga uz policijsku pomoć uklonjeno i improvizirano spomen-obilježje podignuto u znak sjećanja na Davida ubijenog pod nerazjašnjenim okolnostima u ožujku u Banjoj Luci, a komunalci su odnijeli i fotografije, cvijeće i svijeće.

Pripadnici skupine “Pravda za Davida” ipak su nastavili prosvjedovati i nakon što su silom potjerani sa središnjeg gradskog trga kružeći u koloni okolnim ulicama, javlja Index.hr.

Kada su se okupili u parku preko puta trga na njih je nasrnuo policijski kordon te su ih potom policajci gurali štitovima. Mučne snimke obišle su medije u regiji, ali i svijetu. Policija koja nasilno tjera prosvjednike, guraju čak i starije, majke s djecom, cipelare oporbene zastupnike…

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića koji je uhićen u jutarnjim satima u večernjim je satima i dalje bio u policijskom pritvoru kamo je priveden pod optužbom da je prijetio ministru policije RS Draganu Lukaču. Obitelj Davida Dragičevića optužuje policiju da zataškava okolnosti njegova ubojstva.

Majka ubijenog mladića Suzana Radanović koja je također bila privođena tijekom dana kazala je novinarima kako je policija pretražila obiteljsku kuću u vlasništvu obitelji Dragičević no pri tom ništa nisu našli a navodno su tragali za oružjem, piše Index.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime