Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska. Radi se o slučaju fizičkog napada, odnosno zlostavljanja slabijeg mladića s područja Kaštela. Snimka događaja jučer je procurila u javnost što je izazvalo opće zgražanje.

U policijskom priopćenju stoji:

“Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese 2 tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi.

Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020. godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata oštećenom prodavali marihuanu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda (čl.243 st.3 KZ-a) i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190.st.2. KZ-a).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja”, stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime