U noći, 8. rujna oko 2:20 na kolniku D-8 na raskrižju ulica za Stobreč i TTTS u Splitu policijski službenici u službenom policijskom vozilu presretaču, obavljajući redovne zadaće nadzora prometa na cestama pokušali su zaustaviti motocikl Honda za koji su uočili da nema registracijske oznake, međutim vozač se nije zaustavio na dane svjetlosne signale već je nastavio vožnju.

Policijski službenici su ga presreli i zaustavili na području Barutane u Splitu.

Nakon što je odbio dati na uvid isprave udaljio se trčeći prema kući kojom prilikom je nogom razbio ulazna vrata kuće i ušao u unutrašnjost.

Kako bi spriječili daljnje protupravno ponašanje i zaštitili osobe unutar kuće policijski službenici su krenuli za njim i uhitili ga u kući, a u tom trenutku nisu raspolagali informacijom o njegovom identitetu.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno da se radi o 49-godišnjaku koji je bježeći od policijskih službenika ušao u svoju kuću, te da je ostvario obilježja prekršaja na način da je upravljao neregistriranim motociklom bez položenog vozačkog ispita.

Prethodno je odveden na liječnički pregled, te mu nisu utvrđene ozljede. U tijeku je daljnje  kriminalističko istraživanje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime