Index je popričao s Marijom Kezele, ravnateljicom kaštelanske srednje škole Braće Radića. Potvrdila je da ju je policija kontaktirala prošlog tjedna, čini joj se u srijedu ili četvrtak, i pitala je li na snimkama netko od učenika iz njezine škole.

Trebao joj je, kako kaže, možda dan da provjeri i pouzdano odgovori na pitanje. Čini se da je policija barem četiri dana znala što se dogodilo u Kaštelima i tko su akteri prije nego što je reagirala.

Iz policije su demantirali da je netko od počinitelja pretučen prije uhićenja te da je otac jednog od njih policajac.

Uhićeni nemaju vidljive povrede

“Od jučer dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem se nalaze u službenim prostorijama radi provođenja istraživanja te nisu tražili pružanje liječničke pomoći, niti imaju vidljive povrede”, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Što se ostalih sudionika tiče, bio je tu netko tko je snimao i još nekoliko statista, a policija nastavlja s “kriminalističkim istraživanjem“, rečeno nam je iz PU-a. Nismo dobili odgovore ni na pitanje o situaciji u Kaštelima. Zanimalo nas je smatra li policija da je u tom gradu sigurnosna situacija pogoršana jer je u zadnje vrijeme relativno često u crnim kronikama, javlja Index.

Počinitelji su u ovom trenutku u pritvorskoj jedinici. Jednog će ispitati državni odvjetnik, a drugog, maloljetnog, dežurni sudac istrage za maloljetnike. Pretpostavlja se da ih očekuje istražni zatvor.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime