Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Lovrincu – kod središnjeg križa, na Groblju branitelja te kod spomen obilježja poginulim Bošnjacima braniteljima u Domovinskom ratu, a potom i na spomenik u Parku hrvatskih branitelja na Obali kneza Branimira, završen je službeni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u organizaciji Grada Splita i Koordinacije braniteljskih udruga.

Vijence i svijeće u ime Grada položili su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, ispred Županije potpredsjednik Skupštine Živko Nenadić i zamjenik župana Luka Brčić, uz predstavnike Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Sinoć je u crkvi Gospe od zdravlja služena sveta misa zahvalnica, a potom je ulicama centra grada prošao mimohod hrvatskih branitelja s ratnim zastavama praćen limenom glazbom. Na čelu mimohoda zastavu Republike Hrvatske nosila su djeca poginulih branitelja, a iza njih uslijedile su zastave MUP-a, Specijalne policije, Hrvatske ratne mornarice, 4. gardijske brigade, 114. brigade, 141. brigade, 6. domobranske pukovnije, 204. brigade PZO-a, IX. bojne HOS-a, 72. i 73. bojne Vojne policije, 40. inženjerijske bojne i 53. bojne mornaričko-desantnog pješaštva. U ovogodišnjem mimohodu sudjelovao je i vod pripadnika Hrvatske vojske – 2. motorizirane bojne Pauci u pustinjskim odorama i s osobnim naoružanjem, a na začelju veterani Domovinskog rata.

Jučerašnja proslava u Splitu završila je koncertom Marka Perkovića Thompsona na Rivi i veličanstvenim vatrometom u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i svih hrvatskih branitelja.