S ciljem jačanja destinacija i povećanja konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog turizma, a temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, Ministarstvo je objavilo Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava. Tom su Odlukom odobrena sredstva za sufinanciranje 46 razvojnih projekata u ukupnoj vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna za plaže i centre za posjetitelje i interpretacijske centre.

– Javna turistička infrastruktura sastavni je dio turističke ponude svake destinacije i zato je iznimno bitno da u nju kontinuirano ulažemo. Kroz ovaj program dodjeljujemo gotovo 20 milijuna kuna za ukupno 46 projekata kroz koje će naše primorske i kontinentalne destinacije postati još privlačnije, atraktivnije i kvalitetnije – istaknuo je ministar Cappelli.

Među plažama koje su dobile bespovratna sredstva je i plaža u Podstrani. Ministarstvo je odobrilo pola milijuna kuna za zahvate koji se rade na plaži u Strožancu.

Bartulović: Zahvalan sam Ministarstvu

Za komentar smo upitali načelnika Općine Podstrana, Mladena Bartulovića:

– Radi se o projektu uređenja obale od lučice Strožanac do ušća Žrnovnice. Drago mi je da smo dobili, aplicirali smo za ta sredstva. Nadam se da ćemo i sljedeće godine nešto dobiti jer je to projekt koji se nastavlja.

Sada radovi traju od rijeke Žrnovnice do lučice, a sada imamo i pravomoćnu građevinsku dozvolu i za dio od Lučice do hotela Lav. Po dinamičkom planu ovaj dio od rijeke Žrnovnice do lučice bi treba biti gotov do ljeta 2018. godine. Jedino je pitanje hoće li hortikultura ići na ljeto ili ćemo to ostaviti za jesen radi vrućina, ali to su tehnički detalji koji su manje bitni.

Pripremamo kompletnu dokumentaciju; imamo izvedbeni projekt, pravomoćnu građevinsku dozvolu i aplicirat ćemo sljedeće godine opet na taj natječaj. Zahvalan sam Ministarstvu što nas je podržalo – rekao nam je načelnik Bartulović.

Plaže, šetnice…

Podsjetimo, Općina Podstrana prije 3 godine izradila je glavni projekt uređenja obalnog područja općine Podstrana od rijeke Žrnovnice do hotela Lav. Glavnim projektom obuhvaćeno je uređenje i rekonstrukcija plaža, izgradnja duž obalne šetnice, izgradnja objekata u funkciji plaže i šetnice, izgradnja i rekonstrukcija pristupnih kolnih i kolno-pješačkih prometnica i pješačkih staza od glavne kolne longitudinalne prometnice naselja prema obali, izgradnja parkirališta i izvedba novih infrastrukturnih objekata.

Organizacijski gledano planirani zahvat se dijeli na zapadni i na istočni dio. Zapadni dio obuhvaća obalno područje od ušća rijeke Žrnovnice do hotela “Lav“”, gdje je izuzeta sportska lučice u Strožancu. Istočni dio zahvaća obalno područje od hotela „Lav“ do Mutograsa i prostorno je znatno veće područje od zapadnog dijela. Predmet ovoga projekta obuhvaća izgradnju plaža od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac (plaža Malo blato) što je projektnom dokumentacijom i izdanim dozvolama označeno kao Faza 2.

Tko je sve dobio novce u Dalmaciji?

Plaže:

OPĆINA SV. FILIP I JAKOV – UREĐENJE PLAŽE MOROVIČKA U TURNJU 500.000,00

OPĆINA STARIGRAD – UREĐENJE I OPREMANJE PLAŽE KULINA (JAZ) U STARIGRADU 700.000,00

GRAD NIN UREĐENJE PLAŽE ŽDRIJAC 700.000,00

OPĆINA MURTER KORNATI – UREĐENJE POSTOJEĆE PLAŽE LUKE 366.000,00

OPĆINA ROGOZNICA UREĐENJE PLAŽA U UVALI LOZICA 500.000,00

GRAD ŠIBENIK – UREĐENJE PLAŽE BRODARICA (REZALIŠTE) 500.000,00

OPĆINA PIROVAC UREĐENJE PLAŽE LOLIĆ 500.000,00

GRAD VODICE UREĐENJE PLAŽE VRUJE 500.000,00

OPĆINA PODGORA UREĐENJE PLAŽE CENTAR 215.000,00

OPĆINA PODSTRANA IZGRADNJA PLAŽE OD UŠĆA RIJEKE ŽRNOVNICE DO SPORTSKE LUČICE STROŽANAC 500.000,00

GRAD OMIŠ UREĐENJE PLAŽE BRZET 400.000,00

OPĆINA BAŠKA VODA UREĐENJE ISTOČNOG DIJELA PLAŽE NIKOLINA 700.000,00

GRAD KAŠTELA PLAŽA KAŠTEL LUKŠIĆ – KULTURA KUPANJA 600.000,00

GRAD PLOČE UREĐENJE GRADSKE PLAŽE U PLOČAMA 325.000,00

Centri za posjetitelje/interpretacijski centri:

GRAD SPLIT – CENTAR ZA POSJETITELJE PARK ŠUME MARJAN 137.000,00

GRAD MAKARSKA – CENTAR ZA POSJETITELJE MAKARSKA 700.000,00

OPĆINA KLIS – INTERPRETACIJSKI CENTAR KLIS – FAZA II 307.000,00

Vezani članci:

BAGERI NA PLAŽI U STROŽANCU Načelnik: Ponosan sam na ovaj projekt; Jadranska straža: Ovo je druga najvažnija ekološka točka nakon Peruće


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0