Pojavila se najopasnija droga na tržištu, u Hrvatskoj do sad zabilježena jedna zapljena ove tvari

Droga Pink već je odnijela jedan život, a navodno je tri puta jača od heroina

Ako bismo birali između ruskog ruleta i ove droge, izabrali bismo pištolj jer su nam šanse da preživimo veće, rekli su iz austrijske policije nakon što se muškarac predozirao novom drogom Pink.


Policija u austrijskoj pokrajini Koruškoj potvrdila je da je u jednoj bolnici prije nekoliko dana preminuo muškarac (38) koji je u sebe ubrizgao drogu Pink.

Droga U-47700, koja se naziva i Pink, najopasnija je droga koja se pojavila u Austriji.

– Ona je tako dozirana da je dovoljno svega nekoliko miligrama da počne djelovati. Sam dodir može voditi prema predoziranju – upozoravaju iz austrijske policije. Iz Ureda za suzbijanje zloporabe droga u Republici Hrvatskoj potvrdili su da se ta droga pojavila i kod nas, piše 24 sata.

– Tvar U-47700, sintetski opioid, derivat je međunarodno kontrolirane tvari AH-7921. Smatra se kako je U-47700 sedam puta potentniji od morfija. U europski Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari, U-47700 je prvi put prijavljena od švedske Nacionalne kontaktne točke 2014. U Republici Hrvatskoj evidentirana je jedna zapljena navedene tvari u prosincu 2016. S ostalim informacijama o navedenoj tvari na tržištu Republike Hrvatske ne raspolažemo – rekli su nam iz Ureda za subijanje zloporabe droga.

I ova je droga, kao heroin od kojeg je jača tri puta, originalno napravljena kao lijek.


Razvili su je farmaceuti 1978., koji su željeli napraviti sintetičku alternativu morfiju. Opasnost leži u tome što je lako dostupna. Ovisnici je kupuju preko internata. Cijena se kreće oko 200 kuna po gramu, a nakon pet dana im stiže na kućnu adresuMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0