Stigao je dan velikih okršaja u saudijskoj pustinji, a s njim i najveći meč dosadašnje karijere Filipa Hrgovića (9-0). Spektakularne dvoboje iz za ovu prigodu posebno izgrađene Diraja Arene danas su pratili milijuni boksačkih fanatika.

“Ovo je ogromna prilika da svima dokažem kako sam spreman za borbe s najboljima. Iza mene je sjajan trening kamp. Proveo sam četiri tjedna u Zagrebu s kondicijskim trenerom Igorom Čordašem i boksačkim trenerom Yousefom Hasanom. Poslije toga uslijedilo je osam tjedana priprema u Miamiju s Pedrom Diazom. Trenirali smo kao nikad prije”, poručuje hrvatski boksački as, prenosi Fightsite.

Filip Hrgović od samog početka krenuo je agresivno, čime je natjerao Molinu na kretanje unazad. Kombinirao je cijelo vrijeme, čime nije dozvoljavao Molini da se uključi u meč i pogodi neku svoju kombinaciju. Opušteno je Filip pogađao i Molina je tek krajem druge minute prošao svojom desnom. Na samom kraju rundu Filipova kombinacija šalje Molinu na koljena, dolazi do kratkog prekida, ali nije bilo brojanja jer je Amerikanca spasio znak za kraj runde.

Hrgović je osjetio kako svog protivnika ima u problemima te je odmah napao početkom druge runde i nakon otprilike pola minute Molina je ponovno na podu. Uspio se ustati i vratiti u meč. Oporavio se Molina i otvoreno napao te je pogodio nekoliko snažnih udaraca. To je zapravo prezentiracija njegovog stila boksa, odnosno Molina u trenucima kad je ugrožen počinje forsirati otvoreni okršaj. Ulaskom u posljednju minutu runde Hrgović ponovno preuzima inicijativu i napadima šalje Molinu sve do konopaca, da bi pola minute prije kraja runde Amerikanac završio na koljenima. Sudac mu dozvoljava da se vrati u meč desetak sekundi prije kraja runde, što Filipu nije bilo dovoljno vremena da završi meč.

U trećoj rundi Molina je onaj koji kreće od prve sekunde prema naprijed, no Hrgović je anulirao njegov napad i još jednom preuzeo inicijativu. Molina konstantno ulazi glavom u Filipovo tijelo, ali sve to hrvatski boksač kažnjava odličnim izborom udaraca. I dalje je Molina u kutu ii na konopcima te može pokušavati jedino iz kontre. Ipak, sredinom runde uspijeva izaći i preseliti meč na sredinu, ali to je bila loša odluka Moline. Filip je pronašao prostor za svoju desnu koja sjeda točno iza uha. Ovog puta je Molina ostao na podu dulje od deset sekunde, što je značilo kako je meč završio. Filip Hrgović drugi je put u nizu slavio prekidom u trećoj rundi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime