PLESNI SPEKTAKL Cjelovečernji koncert Folklornog ansambla Linđo na splitskoj Rivi

Dubrovački Linđo večeras će se predstaviti splitskoj publici

Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo u suradnji s TZ Split, ovih dana bit će domaćin proslavljenom Folklornom ansamblu Linđo iz Dubrovnika.


Time se nastavlja dugogodišnja suradnja ova dva dalmatinska kulturna bisera koji desetljećima zajedno neumorno čuvaju našu hrvatsku baštinu spašavajući je od zaborava.

Dolazak Linđovaca u Split, njihov je uzvratni posjet nakon što su prije nepuna tri tjedna ugostili Splićane u Dubrovniku koji su tamo održali svoj cjelovečernji koncert.

Ovog četvrtka (13. rujna) s početkom u 21:00 sati, FA Linđo će se na središnjoj pozornici splitske Rive predstaviti našim sugrađanima i njihovim gostima svojim cjelovečernjim koncertom. Bit će to program posebno osmišljen za nastup u Splitu, a valja istaknuti da nam Linđovci dolaze s ukupno 55 članova svog folklornog ansambla i pratećeg orkestra koji će na ovom koncertu izvesti niz poznatih koreografija sa svog repertoara poput Valpovačkih plesova, Dubrovačke kontradance, Istarskog baluna, Plesova iz Zaprešića i naravno njihovu najpoznatiju i najprepoznatljiviju koreografiju Dubrovačku poskočicu Linđo.

Sve plesne točke u programu potpisuju vrhunski hrvatski koreografi kao što su Ljevaković, Ivančan, Šegović, Muratović i ostali naši etnokoreolozi.

Sva ova događanja i prijateljski susreti Linđa i Jedinstva, odnosno koncerti ovih naših renomiranih folklornih ansambala u Dubrovniku i Splitu, samo su uvod u nastavak njihove suradnje, ali i najava velikih obljetničkih godina koje slijede: 2019. – obljetnica 100 godina KUD-a Jedinstvo i 2020. – 55-ta obljetnica FA Linđo.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime