Plenković uputio čestitku povodom Dana državnosti: Zahtjevni put Hrvatske ka samostalnosti obvezuje

"Ostvarili smo političku stabilnost, postigli pozitivne gospodarske trendove kao dobar okvir za daljnji rast i razvoj"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, istaknuvši da zahtjevni put Hrvatske ka samostalnosti i žrtve i angažman cijelog hrvatskog naroda obavezuju na ustrajnost u izgradnji suvremenog demokratskog društva:


U teškim trenutcima za Republiku Hrvatsku, prije 26 godina, Hrvatski sabor je donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Bila je to potvrda jasnog očitovanja volje hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, iskazane i na referendumu o hrvatskoj samostalnosti održanom 19. svibnja 1991. godine.

Slaveći Dan državnosti prisjećamo se zahtjevnog i dugog puta Hrvata prema samostalnoj državi. Stoga dugujemo trajno sjećanje i zahvalnost svima koji su obranili samostalnost, suverenost i cjelovitost Hrvatske u vrijeme agresije velikosrpskog Miloševićevog režima, a osobito hrvatskim braniteljima čija je žrtva ugrađena u temelje naše Domovine. Te žrtve i angažman cijelog hrvatskog naroda obavezuju nas da ustrajno gradimo suvremeno demokratsko hrvatsko društvo, stoji u poruci premijera.

Hrvatska je danas članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza, predana ostvarenju strateških ciljeva – unapređenju odnosa sa susjednim zemljama, doprinosu globalnom miru i sigurnosti, jačanju međunarodnog prava i sustava međunarodnih odnosa kakav zajednički gradimo proteklih desetljeća.

Ostvarili smo političku stabilnost, postigli pozitivne gospodarske trendove kao dobar okvir za daljnji rast i razvoj. Nastavit ćemo s jačanjem konkurentnosti gospodarstva, povećanjem zaposlenosti te stabilizacijom javnih financija za bolji standard i demografsku revitalizaciju zemlje, stoji u čestitci predsjednika Vlade Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, hrvatskim građankama i građanima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0