Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas gradonačelnika Grada Splita Andru Krstulovića Oparu u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bili su ministar državne imovine Mario Banožić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Na sastanku se razgovaralo o Masterplanu urbane regeneracije Splita kroz uređenje istočne obale Gradske luke te Kopilice, područja važnih za promet cijele splitske aglomeracije.

Danas predstavljeni Masterplan kojeg su izradili konzultanti angažirani od EBRD-a, uz sudjelovanje svih važnih dionika među kojima su i Hrvatske željeznice, Hrvatske ceste te Lučka uprava pokazuje nastavak provedbe zaključaka i odluka sa sjednice Vlade RH održane u Splitu u svibnju 2018. godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Andro Krstulović-Opara usuglasili su se da je razvoj infrastrukture u Splitu i Splitskoj aglomeraciji od strateške važnosti za cijelu istočnu obalu Jadrana, izvijestili su danas iz Grada Splita.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da Vlada RH ostaje privržena davati snažnu potporu razvoju grada Splita i to u svim područjima, osobito u daljnjem razvoju Splita kao prometnog, turističkog, gospodarskog, kulturnog i znanstvenog središta istočne obale Jadrana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime