Plenković: Moramo nastaviti razgovore sa Slovenijom, a presudu arbitraže ćemo pročitati na internetu

Sutra nas očekuje odluka Aribtražnog suda oko granice sa Slovenijom.

Sutra nas očekuje i odluka Aribtražnog suda oko granice sa Slovenijom. Premijer je još jednom ponovio jasan stav Hrvatske:


“Izašli smo iz arbitraže jer je ona za nas nepovratno kontaminirana od strane Slovenije. Hrvatska neće formalno niti primiti tu presudu. Bit ćemo informirani kada to bude poznato i svima drugima, na internetu samog suda.”, javlja N1.

Plenković je danas rekao kako unatoč odluci arbitraže moramo nastaviti razgovore sa Slovenijom, no Slovenija pak tvrdi da razgovora nema ako hrvatska strana ne prihvati odluku arbitraže.

“Prije svega, ja sam sklon tome da dedramatiziramo sutrašnji dan. Ove teme su proteklih godina više puta uzdrmale obije javnosti. Ja ne vidim potrebe da se to dogodi i sutra. Pozicija hrvatske je jasna i pozicija Slovenije je jasna. Pitanje rješavanja granice će i dalje biti pred nama, a Hrvatska je otvorena za razgovore”, kazao je Plenković dodajući da nema straha za ljude koji živi u tom području jer su Hrvatska i Slovenija “prijateljske zemlje članice EU-a i NATO-a te su na čelu zreli, odgovorni i izabrani političari”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0