PLENKOVIĆ: “Jedna od 45 zaraženih osoba će umrijeti u narednim tjednima”

"Nosite maske, provjetravajte prostorije, nemojte biti blizu ostalim ljudima"

Od podne se održava sjednica vlade.


Premijer Plenković i ministri objavit će na početku sjednice najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj, a na dnevnom je redu sjednice i prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama (EU).

PREMINULO JE 36 OSOBA U Hrvatskoj je više od 3.200 novozaraženih koronavirusom

Danas je, podsjetimo, zabilježeno 3217 novih slučajeva koronavirusa na 11.0216 testiranih. Preminulo je 36 osoba. Epidemiolog Kaić iz vladinog Znanstvenog savjeta danas je kazao da bi se zbog rasta broja slučajeva moglo razmatrati zatvaranje terasa kafića.

“Danas imamo 800-njak slučajeva nego prije tjedan dana. Važno je apelirati na osobnu osgovornost sugrađana. Vodimo se politikom laganijih mjera”, rekao je na početku Plenković. “Važno je da ljudi razumiju da će na 45 zaraženih u Hrvatskoj, jedna preminuti u narednim tjednima”, dodao je.“Nosite maske, provjetravajte prostorije, nemojte biti blizu ostalim ljudima. Nema te mjere koja je snažnija od osobne odgovornosti”, dodao je.

Govorio je o cijepljenju.“EMA je bila jasna – koristi su veće od rizika. I mi smo se cijepili i nemamo nikakvih poteškoća, što znači da je cjepivo pouzdano i s njim se treba nastaviti cijepiti. Naručili smo i dodatne doze Pfizera. Do kraja lipnja imat ćemo preko 2 milijuna doza cjepiva”, rekao je i dodao da će prije ljeta bit procijepljeno 50 posto odraslih, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime