Plenković je u dvodnevnom posjetu Hvaru: Zadovoljan je sezonom

Evo o čemu su razgovarali

Premijer Andrej Plenković na početku dvodnevnog posjeta otoku Hvaru sastao se s novim hvarskim biskupom mons. Rankom Vidovićem, kojemu je zaželio puno uspjeha u obavljanju odgovorne dužnosti biskupa.


Kako je priopćila vladina Služba za odnose s javnošću, premijer i biskup razgovarali su o nastavku kvalitetnog dijaloga koji vlada i Katolička crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu, kao i o suradnji s Hvarskom biskupijom te imovinsko-pravnim pitanjima.

Premijer se potom susreo s hvarskim gradonačelnikom Rikardom Novakom. Plenković je istaknuo predanost vlade u prepoznavanju potencijala naših otoka te podizanju kvalitete života otočnog stanovništva. U tom kontekstu razgovaralo se o provedbi novog zakona o otocima i korištenju europskih fondova, kao i provedbi odluka koje su usvojene na vladinoj sjednici održanoj u Hvaru u listopadu 2018. Od pedesetak tada usvojenih akata dosad je proveden 31, a u tijeku je provedba 17 akata.

Zadovoljni su dosadašnjom sezonom, bolja je od lanjske

Gradonačelnik Novak upoznao je Plenkovića s problemima s kojima se susreće grad Hvar tijekom pandemije te pitanjima koja su važna za poboljšanje kvalitete života na otoku.

Plenković je rekao i da je vlada za potpore za očuvanje radnih mjesta u Hvaru isplatila gotovo 33 milijuna kuna, čime je obuhvaćeno preko 300 poslodavca i više od 1200 radnika. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom turističkom sezonom jer se, u usporedbi s prošlom godinom, na Hvaru ostvaruje znatno više dolazaka i noćenja gostiju.

U razgovorima o budućim projektima istaknuta je nužnost poboljšanja prometne povezanosti otoka Hvara, pri čemu je važna izgradnja cestovne infrastrukture Poljice – Sućuraj te Drvenik – Čvor Ravča.


Sutra će se Plenković s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem upoznati s dinamikom radova na aglomeraciji Jelsa – Vrboska – Stari Grad.

Kako je priopćeno, cilj projekta je izgradnja sustava odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže za naselja Stari Grad, Jelsa, Vrboska i Basina te izgradnja dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, čime bi se smanjili gubici vode u vodoopskrbnoj mreži. Ukupna vrijednost projekta je veća od 470 milijuna kuna, a iz Kohezijskog fonda odobreno je gotovo 260 miMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime