Planula tri požara na rubu NP Krka: U gašenju sudjeluju i dva air tractora

Kako doznajemo u županijskom centru 112, na terenu je 18 vatrogasaca sa sedam vozila, a zasad nema podataka o tome kolika je površina zahvaćena vatrom

U gašenju požara koji je u ponedjeljak nešto iza 17 sati izbio na području Nos Kalika u Šibensko-kninskoj županiji, od 18,45 sati sudjeluju i zračne snage sa dva air tractora, doznaje se u Operativno-komunikacijskom centru (OKC) Policijske uprave šibensko-kninske.


– Požar je pod kontrolom, a nadamo se da ćemo ga tijekom noći skroz ugasiti. Požar je na rubnom dijelu Nacionalnog parka, a sve što mogu reći je da se trudimo kako bi ga što prije ugasili – kazao je za ŠibenikIn zapovjednik županijskih vatrogasaca Darko Dukić.

Ovo je danas treći požar koji je izbio na području Nos Kalika, kazao je Dukić.

Kako doznajemo u županijskom centru 112, na terenu je 18 vatrogasaca sa sedam vozila, a zasad nema podataka o tome kolika je površina zahvaćena vatrom.

Podsjetimo, od 1. lipnja na snazi je zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru, a za prekršitelje su namijenjene visoke novčane kazne ili čak kazna zatvorom.

– Upozorenja smo slali, zabrana je na snazi, ali imamo područja gdje imamo stalno požare i bilo i dobro da se ljudi suzdrže od neopreznih radnji – zaključio je Dukić.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0