Sinoć je u Trilju dostojanstveno i veličanstveno proslavljena 24. obljetnica vojno redarstvene oslobodilačke akcije ‘Oluja’.

Pred više od 5000 ljudi, bez ikakva incidenta, iz svih krajeva Dalmacije, uz bogat program, sa domoljubnim naglaskom, na kraju večeri nastupio je Miroslav Škoro koji je izveo svoje mnoge domoljubne pjesme, javlja Ferata.

Točno u ponoć, u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja upriličen je vatromet.

U jutarnjim satima upriličeno je polaganje vijenaca kod spomenika Svetoga Mihovila, a vijence su položili gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, dogradonačelnik Ivan Bugarin, predsjednica triljskog Gradskog vijeća Ivana Živaljić, čelnici Tomislavgrada, Posušja, Čitluka, Gruda i Ljubuškog te građani Trilja.

– Još jednom smo pokazali svima da poštujemo hrvatske branitelje bez kojih mi ne bismo slavili najznačajnije dane novije hrvatske povijesti. To Oluja i je. Zahvaljujem HVIDR-i Trilj, predsjedniku udruge Ivanu Giliću, triljskim i cetinskim braniteljima koji su sudjelovali u organizaciji ovakve proslave. Grad je bio i ostat će pokrovitelj svega onog što ne dozvoljava relativizaciju naših svetinja, a Oluja i ovaj dan jesu naša svetinja – kazao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.