PET DANA ZATVORA ZA VRIJEĐANJE JANICE Sedmorka ide iza rešetaka, petorica puštena

Kada sedmorici istekne petodnevna zatvorska kazna, ona im može biti i produžena

Pet dana zatvora glasi kazna koju je u nedjelju poslijepodne izrekao Prekršajni sud u Splitu sedmorici od 12 mladića koji su jučer privedeni pod obrazloženjem narušavanja javnoga reda i mira na trajektnoj liniji Split-Supetar u luci u Supetru. Kazna se također odnosi, kako kaže sud, na vrijeđanje Janice Kostelić, državne tajnice za sport.


Dvojica maloljetnika puštena su na slobodu, a trojica od trojice jučer privedenih odustalo se od postupka. Izricanje presude bilo je zatvoreno za javnost, a predmet je vodila i presudu izrekla sutkinja Snježana Radovniković.

Prisjetimo se, Janica Kostelić je cijeli slučaj prijavila policiji i napustila Brač. Cijeli slučaj osudila je Vlada Republike Hrvatske, ali i HHO.

Gradski vijećnik stranke Pametno, Renato Čupić, nezadovoljan je izricanjem kazne sedmorici pripadnika Torcide.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Po pet dana zatvora su dobila sedmorica navijača koji su verbalno vrijeđali Janicu Kostelić. Zanemarimo emocije i bavimo se pravom. Hrvatska je članica Europske unije, a EU brani žestoko slobodu izražavanja. Posebno slobodu kritiziranja pa i vrijeđanja političara koji su kao javne osobe odgovorne narodu za ono što rade (ili ne rade). I to izrijekom u svojim presudama europski sudovi navode. Ljudi često zamijene ovaj vid prosvjeda s onim privatnim pa počnu s patetičnim “šta da tebi netko …”. Ne. Janica nije netko. Janica je sada političar, na čelu najodgovornijeg tijela za sport i kao takva podložna je većim kritikama i to po Europskoj legislativi. Napominjem, ne podržavam takvo vrijeđanje niti bi ga ikad kao takvog radio, ali ovakva presuda pravosuđa samo govori o tome protiv čega se navijači bore.


Uzmimo i za primjer koliko puta ste bili svjedoci vrijeđanja na cesti, u prometu, privatno. Je li vam ikad palo na pamet da nekoga tužite? Je li vam palo na pamet da tog šta vas vrijeđa bacite zbog toga 5 dana u zatvor?

A vidite, EU zakon je još tolerantniji kad to govorite političaru.I zato, kod nas su Horvatinčići, Mamići i Vrbanovići u ložama, ispijaju šampanjce, a navijači su u zatvoru.

Hrvatska mora postati država jednakih mogućnosti za sve, jednakih zakona za sve. Na ovaj način prosvjedi sigurno neće prestati, samo će se pogoršati.

Vlada, a i Janica u ovakvim situacijama moraju biti odgovorni, smirivati situaciju. Umjesto toga Janica je “tužna jer nije sigurna u svojoj državi”. Određeni novinari dodaju ulje na vatru jer im to treba.

Nažalost i ovo je samo oružje politike. Skreni pozornost s Agrokora, s koalicije HNS-a i HDZ-a, na stvari koje pale narod. Sada je vladajućoj koaliciji ponestalo ćirilićne problematike jer vladu podržava i Pupovac, ponestalo joj je gay problematike jer HNS sudjeluje u gay paradi.

Ostali su navijači.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/renato.cupic.75/posts/1911670409105834?pnref=story.unseen-section” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0